Nordisk Mobiltelefon redo ansöka om konkurs

Rekonstruktionen av Nordisk Mobiltelefon misslyckas. Det svenska moderbolaget kommer att ansöka om konkurs inom några dagar. Det norska bolaget är redan begärt i konkurs.
Koncernchefen Per Månsson tror att driften av nätet ska fortsätta utan uppehåll.

Uppgifterna kom i ett pressmeddelande kopplat till OTC-listan på fredagsförmiddagen.

Där konstateras att rekonstruktionen av Nordisk Mobiltelefons norska bolag inte lyckades. Styrelsen där har därför ansökt om konkurs idag, fredag.

Som en direkt följd av det har rekonstruktionen av hela företagsgruppen misslyckats. Därför har styrelsen för det svenska moderbolaget beslutat att ansöka om konkurs.

– Vår konkursansökan kommer att lämnas in inom ett par dagar. Det är enormt trist, säger koncernchefen Pär Månsson.

”Trolig fortsättning”

För närvarande ses den finansiella situationen i de andra företagen i Nordisk Mobiltelefon-gruppen över av respektive styrelse.

Pär Månsson vill inte kommentera varför inte inte rekonstruktionen fungerade.

– Jag kan bara beklaga. Vi hade gott hopp och det mesta var avklarat, men vi fick inte ihop det på upploppet. Nu får konkursförvaltaren i Norge ta hand om det.

Han vill heller inte gå in vad som händer ned näten och med kunderna, men påpekar att den norska konkursförvaltaren ska behandla ärendet så snabbt som möjligt.

– Målet är att hitta köpare och det ser hoppfullt ut. Det är troligt att driften fortsätter utan uppehåll.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.